Ízletes és egészséges salátát szinte bármilyen zöldségféléből készíthetünk.Ám sokak számára a fejes saláta az igazi, és félnek új dolgokat kipróbálni.
De kis ismertetőnkkel talán könnyeben választanak majd.
A ledkedveltebb saláta féle.Leginkább nyersen és hidegen fogyasztják mint például salátákba, szendvicsekbe és hamburgerekbe.Egészséges:Jó hatással van a gyomor működésére, ráadásul cukorbetegek és túlsúlyosak is fogyaszthatják.
Az egyik legősibb zöldségféle, vadon élő változata gyomnövényként ismert.Táplálkozási értéke a magas karotintartalma miatt jelentős.Készülhet belőle saláta, köret vagy krémleves is.Egészséges:Segíti az emésztést valamint gazdag ásványi sóban.
Amerikából származik ahol ,,jéghegy" salátának nevezik.Levelei húsosabbak de törékenyebbek, mint a fejes salátáé.Önmagában, levesk
ént de főzelékként is fogyastható.Egészséges:Magas rozs tartalma miatt jó hatással van az idegrendszerre.
Radicchio
Olaszországból származó saláta különlegesség.Fogyaszható roston sütve vagy különféle rizottókat ízesítenek vele.Egészséges:Jó hatással van az emésztésre.